et udstillingssted, et kunstnerisk og kuratorisk kollaborativ


street cinema

FJERDE PROGRAM

25. april – 1. maj 2022

Visning alle dage fra kl.10 – 20

In this very moment (Antoine) HD Video, 1’21” (loop), 2014

Søren Thilo Funder

https://www.sorenthilofunder.com/

I In this very moment (Antoine) danser en ung fransk dreng på en asfalteret basketballbane i Verdun, oven på en af de hårdeste slagmarker i 1. verdenskrig. Der er episk techno på hans iPod, og han udfører sin stille dans med ceremoniel hengivenhed og rå præcision. Han hedder Antoine, og han gør helt enkelt, hvad han gør.

Credits:

DP: Adam Jandrup

As himself: Antoine
Thanks to: FastLane Film, Tina Helen, Valeria Schulte-Fischedick, Ute Werner, Toni Lebkücher and the whole Künstlerhaus Bethanien Crew.

Supported by: Danish Arts Council and Künstlerhaus Bethanien.

Rush Hour (2007-2020), HDV, stereo soundtrack, 2 minutes

Nikolaj Bendix Skyum Larsen

https://www.nbsl.info/

Art Land Magazine: “Rush Hour er en 2-minutters video, der studerer en palæstinensisk politiofficers bevægelser og handlinger, mens han sørger for sikker passage af køretøjer og fodgængere omkring et travlt og ellers kaotisk trafikkryds i hjertet af Ramallah, hovedstaden i Det Palæstinensiske Nationale Selvstyre. Larsens kortfilm, der er produceret under et ophold på Al-ma’mal Foundation for Contemporary Art i Jerusalem, er et indtagende portræt af et både finurligt individ, hans plads i samfundet og hans tilsyneladende totale engagement i det. Denne politiofficer har udviklet unikke stiliserede bevægelser i sin styring af trafikken. Det er dels performance, dels koreografi og han tilføjer spring, dans, humor og dedikeret fokus i udførelsen af sine opgaver. Rush Hour er overbevisende og fascinerende og en lektion i, hvordan man bringer glæde og lethed ind i sit arbejde til forbedring for alle, ikke mindst sig selv. Gribende og underligt opløftende.”

Rummet Mot Norr 15:18 min., 2013

Lisa Strömbeck

https://lisastrombeck.com/

Rummet Mot Norr viser, hvordan husets mørkeste og kedeligste rum oplever et fantastisk lysshow, når sommersolen ved middagstid reflekteres i de biler, der kører forbi på gaden udenfor.

TREDJE PROGRAM

24. – 30. november 2021

Visning alle dage kl. 12.00 – 20.00

LAWS OF MOTION – 03:14 min

Jeppe Lange 2018

https://www.jeppelange.dk/

To piger har skabt en verden uden for tid og sted, de danser gennem uhyggelige haller i et forladt kloster. De spil, de spiller, følger en drømmeagtig logik. Regler, der tilfældigt laves, former og bryder ultimativt deres symbiotiske forhold.

EFTERSØGNING – 08:24 min.

Jytte Rex 2018

http://www.jytterex.dk

Filmen er et billeddigt, en vandring mellem mødesteder og sindbilleder. Et krydsfelt mellem sind og verden, drøm og virkelighed. Hændelser der passerer for det indre blik. Filmens fortælling kan sammenlignes med en eftersøgende vandring i et billedtæppes labyrinter og skjulte mønstre.

Drivkraften er ikke en sammenhængende historie, men en række associationer hvor den ene scene udvikles dynamisk efter den anden og knyttes sammen af visionære billedscenerier.

S/M/L/XL (GADE) – 27:48 min.

Jens Axel Beck 2009

http://www.jensaxelbeck.com

Videoen viser en mand klædt i jakkesæt, som trods konstant trafik lykkes med at konstruere en fodgængerovergang ved at lime A4-papir på gaden.

Værket var en del af udstillingen S/M/L/XL, en installation, som etablerede en scene af institutionel karakter. Herved søgte udstillingen at tegne et billede af de samfundsinstitutioner vi gennem livet frekventerer, og som regelmæssigt placerer den enkelte borger inden for standardiserede anordninger.

ANDET PROGRAM

26. april – 2. maj 2021:

Visning alle dage – undtagen søndag – kl. 10.00 – 20.00

DALGAS BOULEVARD 81, 1. sal th. – 4:26 min.

Steen Møller Rasmussen 2003

http://kunsteen.dk/

Filmmanden Steen Møller Rasmussen fik i 2003 adgang til Dreyers lejlighed på Dalgas Boulevard og lavede en lille film i de rum, hvor Dreyer levede i over 30 år – fra familien flyttede ind i 1936 til han døde i 1968. Dreyers datter boede i lejligheden helt frem til sin død i 1990.

Steen Møller Rasmussen fortæller:

”Min kones familie har i mange år boet lige om hjørnet. Deres lejlighed støder op til Dreyers. Jeg har tit stået og betragtet lejligheden og hørt historier fra, da Dreyer boede der. En dag var lejligheden tom, og jeg tog straks derhen med en pose bajere til viceværten og håbede, at han ville lukke mig ind. En ny lejer gik og istandsatte lejligheden, og jeg lavede denne lille film”

Instruktør og fotograf: Steen Møller Rasmussen

Klip: Niels Plenge

Medvirkende: Leif Rørvig

Dialog:

Ja, jeg blev jo meget overrasket, beæret og glad over, at jeg var så heldig, at jeg netop har overtaget denne lejlighed, der er i færd med at blive istandsat, og ved tanken om at denne store instruktør har levet temmelig mange år i denne lejlighed. Jeg var et ganske ungt menneske, da jeg så ”Ordet”, og jeg husker så tydeligt, det meget, meget stærke indtryk den film gjorde på mig som ungt menneske den gang. Jeg har også set ”Jeanne d’Arc” og har jo selvfølgelig fulgt med i al den omtale, der har været omkring Dreyer. Så det er en dejlig fornemmelse at vide, at man bor i en lejlighed, hvor Carl Th. Dreyer har levet så mange år.

THE DOGS OF SECTOR X – 6:55 min

Video,16mm film overført til HD

Nanna Debois Buhl 2016

https://nannadeboisbuhl.net/

The Dogs of Sector X er en undersøgelse af Bukarest’s gadehunde som foranderligt urbant fænomen. Siden 1960’erne har Bukarest været beboet af et stigende antal gadehunde. De nedstammer fra tidligere vagthunde som blev efterladt, da Ceausescu-regeringen nedrev større byområder og folk måtte fraflytte deres hjem. I 2013 blev det anslået, at der var ca. 65.000 gadehunde i byen, og selvom de siden er forsøgt fjernet er de stadig en væsentlig del af bybilledet. Under et ophold i Bukarest fulgte kunstneren hunde gennem gaderne i et boligområde med sit kamera. Optagelserne er baseret på et tilfældighedsprincip: hundenes ruter gennem kvarteret og hendes samtaler med de mennesker som tager sig af dem.

The Dogs of Sector X blev kommisioneret til den 7. Bukarest Biennale i 2016.

NoMad – 5:08 min.

Eva Koch 1998

https://evakoch.net/

På en tynd line, en smal mole udspændt mellem himmel og hav, vandrer mennesker af sted. Færden er ikke uden risiko; konstant vælter kraftige bølger ind over molen og overskyller de vandrende. De går fra intet mod intet. Går og går og mens energien, hvormed de bevæger sig, synes at fortælle om et mål for enden, ser vi det aldrig.

Bagude fortaber sig, forude ligger kun det anede. Molen, der snart er synlig, snart overskyllet, er en overgang, en passage, der forbinder to steder. Et gap mellem et her og et der.

Lyden er artificiel støj med elementer, der mimer reallyde, og skifter mellem at være synkron og asynkron. Lyd og billede er to abstrakte elementer, som i perceptionen uvilkårligt forsøges knyttet an til en meningsgivende, men i virkeligheden fiktiv, realitet.

Fotograf: David Borthwick – Redigering: Niels Grønlykke – Lyd: Peter Sørensen – Støttet af: Det Danske Filmværksted, Haderslev – Dokumentation: Minja Smajic – Tekst: Mai Misfeldt.

FØRSTE PROGRAM

6. – 15.11 2020:

Visning alle dage – undtagen søndag – kl. 10.00 – 20.00

ROUNDS – 12 minutter, 2017.

Af Amanda Kerdahi og Jette Ellgaard

https://www.jetteellgaard.dk/

Videoværket ROUNDS er skabt af kunstnerne Amanda Kerdahi og Jette Ellgaard under video- og performancefestivalen Meetings i 2017. ROUNDS viser 16 hverdagsscener fra Lemvig. Den runde form er filmens æstetiske og konceptuelle greb. Der filmes oppefra, så billedet udelukkende viser det runde bord og de medvirkendes hænders aktivitet. Iscenesættelsen er valgt for at bevarer en anonymitet – én fiskers hænder bliver f.eks. symbolet på 300 andre fiskere. Værket kunne i 2017 opleves i et tomt butiksvindue i Lemvig. 

GREEN – 13,33 minutter, 2010

Af Mette Gitz-Johansen

http://www.mettegitzjohansen.dk

Videoværket GREEN er skabt på baggrund af optagelser fra Umayad Moskeen i Damaskus, Syrien og viser en intens opmærksomhed – et indforstået fællesskab omkring et sted og samtidig fornemmelsen af at være afskåret fra en egentlig indsigt som den udenforstående observatør

SUM – 45 minutter, 2014

Af Cai-Ulrich von Platen

https://www.vonplaten.dk/

Filmen SUM viser dagligdagen på et lille revisionskontor der indtil 2014 lå på H.C. Ørstedsvej få hundrede meter fra hvor du står. I løbet af filmen klippes til andre hverdagsagtige scener fra forskellige steder i verden.